500 g odgotowanych grzybów leśnych
1 marchewka
1 cebula
sól, pieprz
słodka papryka
1/2 łyżki ostrego ajwaru
1 łyżka suszonych warzyw
60 g płatków owsianych błyskawicznych
60 g sera żółtego
2 łyżki siemienia lnianego
Sposób przygotowania przepisu:
Kotleciki grzybowe
1.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić, dodać startą na grubym oczku marchewkę i całość podsmażyć. Dodać grzyby i przyprawy. Całość smażyć około 10 minut. Przestudzić i zmielić w maszynce do mięsa na grubym sitku. Siemię lniane zmielić i zalać 6 łyżkami wrzątku. Ser zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać. Masę nałożyć do formy na muffinki i piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze