Kotleciki gryczano-sojowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis wymyślony przez moją mamę. Kotleciki smakują nawet zatwardziałym mięsożercom w naszej rodzinie oraz siostrze, która nie lubi kaszy gryczanej . Pyszne i bardzo zdrowe!

  • 30 min

Składniki:

  • na ok. 8 kotlecików

    100 gram (opakowanie) kotletów sojowych
    100 gram (woreczek) kaszy gryczanej
    2 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    przyprawy według uznania (sól, pieprz, sól czosnkowa)

Kotleciki gryczano-sojowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę i kotlety sojowe gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie studzimy i mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy. Nakładamy łyżką na patelnię, formujemy kotleciki i smażymy z obu stron.

Porady

Najlepiej smakują z ogórkiem kiszonym lub kwaśną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy