Kotleciki gryczane z sosem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

podane z ryżem

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    0,2 dag kaszy ugotowanej gryczanej
    jajko
    bułka tarta
    sól,pieprz, majeranek
    łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sos pieczarkowy :
    0,40 dag pieczarek
    1 mała cebula
    masło do smażenia
    pietruszka
    vegeta, magi, pieprz
    śmietana
    mąka

Kotleciki gryczane z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodajemy kaszę, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Formujemy kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na głębokim oleju.

    Sos: Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki. To samo robimy z cebulką. Podsmażamy na maśle. Dodajemy trochę wrzącej wody. Doprawiamy. Mąkę mieszamy z wodą , dodajemy śmietanę. Wlewamy do pieczarek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy