Kotleciki drobiowo-brokułowe

4.5 (140 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mają ciekawy smak i kolor :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1/2 brokuła lub 1 mały
    2 woreczki ryżu parboiled
    1 opakowanie serka wiejskiego
    dodatkowo:
    bułka tarta do panierowania
    sól, pieprz
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Kotleciki drobiowo-brokułowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki kotlecików 1. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie. Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki przyprawa uniwersalna. Serek wiejski osączamy z nadmiaru śmietanki. Filet z kurczaka i brokuła mielimy w maszynce na grubym sitku lub bardzo drobno siekany. Dodajemy serek, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
  • Gotowa masa na kotlety 2. Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z ryżem. Smacznego :)

Porady

Do kotlecików można dodać 2 łyżki bułki tartej i jajko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować