Kotleciki drobiowe z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na 1 łyżce oleju.
Dodać oczyszczone i opłukane kurki(jeżeli są małe zostawić w całości duże przekroić na połowę. Smażyć około 7-8 minut,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać mozzarellę, wymieszać.
2.Filety kurczaka oczyścić z błonek,odciąć polędwiczki,opłukać,osuszyć lekko rozbić tłuczkiem.
Następnie oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Panierować najpierw w mące,potem w rozbełtanych jajkach, a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
3.Usmażone kotlety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na wierzchu ułożyć wcześniej usmażone kurki z cebulą i serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i zapiekać 5-7 minut, aż ser się stopi.
Komentarze