1 podwójna pierś z kurczaka
1 cebula
1 łyzka mąki ziemniaczanej
2 łyzki mąki pszennej
2 łyzki oleju
2 łyzki sera zółtego startego na tarce
2 jajka
sól ,
pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Kotleciki drobiowe siekane z serem żółtym
1.
1.Pierś kurczaka kroję w kostke.
Cebulę obieram, ścieram na tarce , dodaje do mięsa.
Następnie do tych składników dodaję żółtka , ser żółty obie maki i, przyprawiam do smaku mieszam.
Masę schładzam w lodówce conajmniej 30 minut.
2 Ubijam m piane z białek.
Sztywną pianę dodaje do masy mięsnej , mieszam .
Smaże na rozgrzanym oleju-
Porcje na olej wkładam łyżką, formując niezbyt grube kotlety.
Podaje z ziemniakami uluboiona surówką ,
smacznego
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze