Kotleciki drobiowe

0 (0 ocen)

Szybkie w przygotowaniu. Idealnie smakują z frytkami, ziemniakami, ryżem.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    sól, pieprz, curry, papryka ostra, i inne przyprawy wg uznania
    ok 5 łyżek bułki tartej
    4 pieczarki
    3-4 plasterki sera żółtego
    tłuszcz do smażenia

Kotleciki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyścić, umyć oraz lekko rozbić Jajko wymieszać z mlekiem i przyprawami. Kotleciki zanurzyć dokładnie w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na niedużym ogniu. W tym czasie pieczarki umyć i pokroić na cienkie plasterki.
    Pieczarki układamy na upieczonych kotlecikach i przykrywamy je plastrami sera żółtego. Patelnię na której smażymy przykrywamy pokrywką i dusimy jeszcze przez chwilę.
    Podawać z ziemniakami doprawionymi ziołami, frytkami, ryżem. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy