Szybkie w przygotowaniu. Idealnie smakują z frytkami, ziemniakami, ryżem.
Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 jajko
2 łyżki mleka
sól, pieprz, curry, papryka ostra, i inne przyprawy wg uznania
ok 5 łyżek bułki tartej
4 pieczarki
3-4 plasterki sera żółtego
tłuszcz do smażenia
Kotleciki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi oczyścić, umyć oraz lekko rozbić Jajko wymieszać z mlekiem i przyprawami. Kotleciki zanurzyć dokładnie w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na niedużym ogniu. W tym czasie pieczarki umyć i pokroić na cienkie plasterki.
Pieczarki układamy na upieczonych kotlecikach i przykrywamy je plastrami sera żółtego. Patelnię na której smażymy przykrywamy pokrywką i dusimy jeszcze przez chwilę.
Podawać z ziemniakami doprawionymi ziołami, frytkami, ryżem. Smacznego:)
Komentarze