Kotleciki cielęce w sosie rakowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ta potrawa jest szczególna ponieważ jest to połączenie cielęciny z sosem rakowym .A efekt jest rewelacyjny . Kto nie spróbuje ten nie jak smakuje ; ) Polecam

  • 60 min

Składniki:

  • a. składniki podstawowe z zestawu ( potrawa dla 4 osób )
    - Cielęcina - kulka 0,6 kg
    b. składnik podstawowy dodatkowy
    - odwłoki z raków 10 szt
    - found rybny 100gr
    - makaron tagliatelle 0,5 kg

    c. składniki robocze
    - masło
    - koncentrat pomidorowy
    - śmietana 36 %
    - sos pieczeniowy ciemny 1 szt
    - marchewka 1 pietruszka 1 seler kawałek
    - mąka
    - sól
    - pieprz biały
    d. do dekoracji
    - bazylia świeża
    - rak ugotowany 4 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tagliatelle

Kotleciki cielęce w sosie rakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cielęcinę pokroić na 12 kawałków . Rozklepać tłuczkiem do mięs i uformować tasakiem okrągłe kotleciki .
    Włoszczyznę zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle .Następnie dolać wodę . Gotować około 15 minut . Do gotujących się warzyw wsypać Found rybny oraz 1 łyżeczkę sosu pieczeniowego i czubatą łyżkę koncentratu pomidorowego .Blęderować. dodać 150 gr słodkiej śmietany - odstawić
    Ugotować makaron tagliatelle al-dente według przepisu na opakowaniu .
    Kiedy będzie gotował się makaron na patelnię położyć masło (najlepiej klarowane ) i usmażyć wcześniej uklepane kotleciki które trzeba posolić i popieprzyć i oprószyć mąką .
    Na talerzu zrobić ułożyć makaron w formie gniazdek na nich kotleciki. Polać sosem . udekorować na środku rakiem oraz listkiem świeżej bazylii

Porady

Raki można kupić już ugotowane przed położeniem na talerz wystarczy je odmrozić

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować