Kotleciki chlebowe

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką, więc nie mam dużo czasu na gotowanie. Jednak ta potrawa ma trzy zalety: jest prosta i tania, a składniki są zawsze pod ręką.

Składniki:

  • ● 1/2 bochenka czerstwego chleba
    ● 2 szkl. mleka lub bulionu z kostki
    ● duża cebula
    ● 2-3 jajka
    ● dowolna przyprawa ziołowa
    ● sól
    ● pieprz
    ● bułka tarta
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Kotleciki chlebowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojony chleb moczymy
    w mleku lub bulionie i dokładnie
    odciskamy. Dodajemy
    drobno posiekaną cebulę,
    jajka, starannie wyrabiamy
    i przyprawiamy.
  • 2. Formujemy kotlety, obtaczamy
    w bułce i smażymy na
    oleju z obu stron na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerstwy chleb

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować