Kotleciki a'la ratatouille

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszna zdrowa jesień na talerzu, kotleciki podałam z sosem czosnkowym.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cebula - 1 szt
    ziemniaki - 4 szt
    marchewka - 1 szt
    szpinak mrożony - 4 kulki
    brokuł - 1/2 szt
    papryka czerwona - 1 szt
    sól i pieprz
    vegeta
    oliwa z oliwek
    jajka - 2 szt
    ser żółty - 100 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Kotleciki a'la ratatouille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody, przełożyć do miski.
  • 2. Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
    Pozostałe warzywa, prócz cebuli również zetrzeć na tarce.
    Starte warzywa wymieszać, osolić, odstawić na kilka minut.
    Po tym czasie dobrze odcisnąć z nadmiaru wody.
  • Kotleciki a'la ratatouille 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do warzyw.
  • Kotleciki a'la ratatouille 4. Następnie dodać jajka i żółty starty ser, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Kotleciki a'la ratatouille 5. Z warzyw formować kotleciki, układać na blasze wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem.
    Piec w 180 stop przez ok. 25 minut.
    Podawać z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować