Kotleciki a'la ratatouille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody, przełożyć do miski.
2.Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Pozostałe warzywa, prócz cebuli również zetrzeć na tarce.
Starte warzywa wymieszać, osolić, odstawić na kilka minut.
Po tym czasie dobrze odcisnąć z nadmiaru wody.
3.Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do warzyw.
4.Następnie dodać jajka i żółty starty ser, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
5.Z warzyw formować kotleciki, układać na blasze wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem.
Piec w 180 stop przez ok. 25 minut.
Podawać z sosem czosnkowym.
Komentarze