Koszyczkowy Gyros

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Inna wersja Gyros, makaronowe koszyczki nadziewane mięsem i warzywami z dodatkiem aromatycznej przyprawy każdego skuszą.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    • 1 cebula
    • 10 dag pieczarek
    • 1 papryka czerwona
    • 2 ogórki konserwowe
    • 340 g kukurydzy konserwowej
    • 1 opakowanie makaronu koszyczki
    • 3 łyżki majonezu
    • 3 łyżki ketchupu pikantnego
    • 15 dag sera żółtego
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • 2 łyżki przyprawy gyros
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gyros

Koszyczkowy gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Makaronowe koszyczki gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.
    Cebulę obieramy, drobno kroimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju.
    Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy bardzo drobno, oprószamy przyprawą Gyros oraz solą i dodajemy do cebuli.
  • koszyczki 2. Następnie dodajemy drobno pokrojone pieczarki, paprykę, ogórki oraz odlaną z zalewy kukurydzę, smażymy dziesięć minut.
    Gotowym farszem nadziewamy każdy koszyczek i układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • danie 3. Majonez mieszamy z ketchupem, polewamy sosem makaron, na wierzch posypujemy startym serem na tarce o dużych oczach.
    Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować