Koszyczkowe jajeczka faszerowane sałatką z nowalijek

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To prosta, pyszna i efektywna propozycja na Wielkanocne śniadanie.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo klasa "L"
    3 rzodkiewki
    garść posiekanego szczypiorku
    1/3 czerwonej papryki
    garść utartego sera żółtego lub 3-4 sera w plasterkach pokrojonego w kosteczkę
    1/2 małej czerwonej cebulki
    sól, pieprz do smaku
    1-2 łyżki majonezu

    do dekoracji:

    kilka łodyżek szczypiorku
    kilka plasterków sera
    posiekany szczypiorek i drobno pokrojona papryka
    szczypta mielonego pieprzu

Koszyczkowe jajeczka faszerowane sałatką z nowalijek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ugotowanych jajek ścinamy czubek i wydrążamy delikatnie środek. W misce mieszamy ze sobą: posiekany wydrążony środek jajek, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, paprykę czerwoną oraz rzodkiewkę, posiekany szczypiorek, utarty lub pokrojony ser, majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i nadziewamy jajka. Wierzch jajek posypujemy posiekaną drobno papryką i szczypiorkiem a po bokach wbijamy łodyżkę szczypiorku by powstało ucho koszyczka. Gotowe jajeczne koszyczki stawiamy na serwetce z sera na talerzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy