To prosta, pyszna i efektywna propozycja na Wielkanocne śniadanie.
35 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo klasa "L"
3 rzodkiewki
garść posiekanego szczypiorku
1/3 czerwonej papryki
garść utartego sera żółtego lub 3-4 sera w plasterkach pokrojonego w kosteczkę
1/2 małej czerwonej cebulki
sól, pieprz do smaku
1-2 łyżki majonezu
do dekoracji:
kilka łodyżek szczypiorku
kilka plasterków sera
posiekany szczypiorek i drobno pokrojona papryka
szczypta mielonego pieprzu
Koszyczkowe jajeczka faszerowane sałatką z nowalijek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ugotowanych jajek ścinamy czubek i wydrążamy delikatnie środek. W misce mieszamy ze sobą: posiekany wydrążony środek jajek, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, paprykę czerwoną oraz rzodkiewkę, posiekany szczypiorek, utarty lub pokrojony ser, majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i nadziewamy jajka. Wierzch jajek posypujemy posiekaną drobno papryką i szczypiorkiem a po bokach wbijamy łodyżkę szczypiorku by powstało ucho koszyczka. Gotowe jajeczne koszyczki stawiamy na serwetce z sera na talerzu.
Komentarze