Koszyczki z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krewetki rozmrażamy, przepłukujemy ciepłą wodą.
Na oliwie podsmażamy cebulkę i czosnek. Wlewamy szklankę buliony do podsmażonej cebuli i dodajemy krewetki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 12-15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy serki. Mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu. Pieprzymy i solimy do smaku. Możemy użyć innych przypraw w zależności od naszego smaku i upodobań:)
Z ciasta wycinamy kółka. Potrzebne na spód i wierzch koszyczków.
Z reszty ciasta wycinamy grubsze paski ciasta i obklejamy spód ciasta dookoła.
Spód ciasta przekłuwamy widelcem.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Ciasto na papierze do pieczenia wstawiamy do piekarnika. I pieczemy przez ok 10 minut.
Kiedy je wyjmiemy i trochę przestygnie, możemy do niego włożyć nasz farsz z krewetek.
Komentarze