Koszyczki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym

4.44 (216 ocen)

  • 60 min

Niespodzianka dla męża- był zachwycony

  • 60 min

Składniki:

  • 450g mięsa mielonego
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    kosteczka sera żółtego
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól pieprz
    zioła prowansalskie
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.44 (216 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Koszyczki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone podsmażamy na odrobinie oleju, rozdrabniamy widelcem aby nie było grudek. Przyprawiamy solą, pieprzem i sporą ilością ziół prowansalskich. Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy koncentrat pomidorowy chwile dusimy i odstawiamy do ostygnięcia.
    Ciasto francuskie dzielimy na 12 kwadracików i układamy na blaszce od muffinek. Przestudzone mięso wkładamy na ciasto posypujemy startym na tarce żółtym serem i zwijamy różkami do siebie tak aby powstał koszyczek.
    Zapiekamy 30min w 190stopniach.

Porady

Koszyczek można podać z keczupem lub sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować