Kostki ryzowe Jasia

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Odmiana słodkich i lubianych szyszek.U mnie jako kostki ryzowe z dodatkiem pianek Jojo.Moj syn cieszy sie ze moze mi pomagac przy ich robieniu.

  • 25 min

Składniki:

  • 25 dkg krowek,
    1 op.pianek Jojo (ok 86g),
    10 dkg masła,
    12 gdk ryzu preparowanego

Kostki ryzowe jasia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jas odwija krowki 1. Ryz wsypujemy na blaszke i wstawiamy do piekarnika zeby dobrze sie wysuszyl i byl chrupiacy.
    Krowki odwijamy z papierkow.
  • wrzucamy krowki 2. Maslo rozpuszczamy z krowkami.
  • mieszamy 3. Gdy krowki sie rozpuszcza wsypujemy pianki i mieszamy.
  • wsypujemy ryz 4. Wsypujemy ryz i szybko mieszamy zeby ryz oblepil sie masa.
  • 5. Goraca mase wykladamy do blaszki (20x20)wylozonej papierem do pieczenia i lekko dociskamy .Odstawiamy w chlodne miejsce.
    Po ok 3 godzinach można juz kostki jesc.

Porady

Kostki ryzowe nalezy przechowywac w bardzo suchym miejscu, w przeciwnym razie ryż szybko zmieknie. Kostki najlepiej smakuja w ten sam dzien, w ktorym zostaly zrobione.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2015

Komentarze

Podobne przepisy