Kostki ryzowe Jasia

  • wyświetlono: 915 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Odmiana słodkich i lubianych szyszek.U mnie jako kostki ryzowe z dodatkiem pianek Jojo.Moj syn cieszy sie ze moze mi pomagac przy ich robieniu.

lucyna19
  • 25min

Składniki

25 dkg krowek,
1 op.pianek Jojo (ok 86g),
10 dkg masła,
12 gdk ryzu preparowanego

Sposób przygotowania przepisu:

Kostki ryzowe Jasia

  • jas odwija krowki1. Ryz wsypujemy na blaszke i wstawiamy do piekarnika zeby dobrze sie wysuszyl i byl chrupiacy.
    Krowki odwijamy z papierkow.
  • wrzucamy krowki2. Maslo rozpuszczamy z krowkami.
  • mieszamy3. Gdy krowki sie rozpuszcza wsypujemy pianki i mieszamy.
  • wsypujemy ryz4. Wsypujemy ryz i szybko mieszamy zeby ryz oblepil sie masa.
  • 5. Goraca mase wykladamy do blaszki (20x20)wylozonej papierem do pieczenia i lekko dociskamy .Odstawiamy w chlodne miejsce.
    Po ok 3 godzinach można juz kostki jesc.
PPWS_12-2015

Porady

Kostki ryzowe nalezy przechowywac w bardzo suchym miejscu, w przeciwnym razie ryż szybko zmieknie.
Kostki najlepiej smakuja w ten sam dzien, w ktorym zostaly zrobione.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciemama_mnie_nauczylaDeserdla dzieciryż preparowanykrówkipianki jojomali_kucharze

Komentarze

Podobne przepisy

image-0jk93ly

Dodane przez: paolineczka

Kostka turecka

Kostka turecka to pyszne i szybkie...

Kostka malinowa

Dodane przez: smakowisko

Kostka malinowa

Kostka malinowa to przyjemny, lekki...

zimowa kostka

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Zimowa kostka

Zimowa kostka to fantastyczne połączenie...

image-1bl18cm

Dodane przez: programistapogodzinach

Kostka piernikowa

Święta to już prawie przeszłość,...

KOSTKA KOKOSOWA

Dodane przez: aga81

KOSTKA KOKOSOWA

W ostatniej fazie przygotowań kostka...

Dodane przez: Kwiatuszek1995

Kostka Gruszkowa

Kiedyś próbowałam tego ciasta w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE