Kostka turecka

0 (0 ocen)

Kostka turecka to pyszne i szybkie ciasteczka. Polane lukrem z dodatkiem olejku pomarańczowego przypominają mi, że święta już tuż tuż

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej
    150 g cukru pudru
    150 g margaryny
    4 jajka
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao


    Lukier:
    150 g cukru pudru
    odrobina b.ciepłej wody
    ok 7 do 10 kropel olejku pomarańczowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Kostka turecka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce ucieram margarynę z cukrem. Następnie cały czas ucierając dodaję po 1 jajku.
  • 2. Wsypuję pozostałe składniki i delikatnie mieszam mikserem do połączenia składników
  • 3. Ciasto wylewam na prostokątną blachę ( od piekarnika) I piekę 15 minut w 175 stopniach (góra - dół)
  • 4. Dodaję cukier do wody i mieszam aż powstanie lukier. Jeszcze ciepły placek smaruje lukrem. Pozostawiam do ostygnięcia.
  • 5. Ciasto kroję w kwadraty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować