Kostka orzechowo-wiśniowa bez pieczenia – ciasto w 10 minut!

4.5 (154 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dziś przychodzę do Was z kolejnym ekspresowym ciachem bez pieczenia! Zrobiłam je tak naprawdę "przez przypadek", ze składników, które miałam dostępne w kuchni, a zrobiło tak niesamowitą furorę, że postanowiłam pochwalić się przepisem! Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie! Robi się je błyskawicznie! Warto zrobić dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce "do przegryzienia" - smaki idealnie się połączą, a całość zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam!

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * krakersy - 2 duże op

    * masło orzechowe - 300 g

    * krem czekoladowy typu nutella - 300 g

    * dżem wiśniowy - ok. 200 g ( słoik )

    * mleko - 4 łyżki

    * cukier puder - 4 łyżki

    * kakao - 3 łyżki

    * masło - 100 g

    + wiśnie ( mogą być mrożone )
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dżemy

Kostka orzechowo-wiśniowa bez pieczenia – ciasto w 10 minut! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Składniki powinny postać wcześniej w ciepłym miejscu!

    POLEWA:

    Gotujemy mleko z cukrem pudrem.

    Dodajemy masło, mieszamy, zdejmujemy z ognia i wsypujemy kakao. Dodajemy wydrylowane wiśnie, dokładnie mieszamy.

    Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy warstwę krakersów, smarujemy kremem czekoladowym.

    Przykrywamy kolejna warstwą krakersów, smarujemy masłem orzechowym.

    Przykrywamy kolejna warstw krakersów, smarujemy dżemem wiśniowym.

    Przykrywamy ostatnią warstwą krakersów i dokładnie smarujemy polewą czekoladową z wiśniami.

    Odstawiamy do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować