KOSTKA KOKOSOWO-AJERKONIAKOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coś na szybki deser

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny Kasia
    1 opakowanie wafli tortowych
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki mleka
    1 szklanka wiórek kokosowych
    1/2 szklanki gęstego ajerkoniaku
    opakowanie podłużnych biszkoptów 200g (użyłam z Lidla )
    dżem z czarnych porzeczek

Kostka kokosowo-ajerkoniakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować wsypać wiórki kokosowe wymieszać i wystudzić.
    Margarynę utrzeć z cukrem na puch i stopniowo dodawać wiórki
    a na koniec wlać ajerkoniak i dokładnie całość zmiksować.
    Wafel posmarować dżemem, przykryć drugim waflem, posmarować 1/2 częścią kremu.
    Układać biszkopty jeden obok drugiego,rozsmarować resztę masy
    i przykryć waflami posmarowanymi dżemem.
    Pokroić w kostkę.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy