Ciasto
450 g mąki pszennej typ 500
200 g cukru
80 g margaryny
2 jajka
3 łyżki płynnego miodu
3/4 szkl mleka
3 łyżeczki cukru waniliowego
2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa
250 g margaryny
1 szkl mleka
1 szkl cukru
4 łyżki kakao
kokos do obtoczenia
Sposób przygotowania przepisu:
Kostka kokosowa - lamingtony
1.
Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać miód, mleko, miękką margarynę pokrojoną w drobną kostkę i ponownie zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo do masy i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 22*33 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach około 25 minut. Zimne ciasto pokroić w kostkę. Polewa: Margarynę, mleko i cukier zagotować. Zdjąć z ognia wsypać przesiane kakao i dokładnie wymieszać by nie zostały grudki z kakao. W ciepłej polewie maczać kostki z ciasta i obtaczać z wszystkich stron w kokosie.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze