KOSTKA JOGURTOWA Z OWOCAMI I GALARETKĄ

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie ciasto bez pieczenia na bazie jogurtu naturalnego to deser który proponuję na upalne dni.

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg jogurtu naturalnego
    4 galaretki czerwone (u mnie malinowe)
    400 ml przegotowanej wody
    200 ml śmietanki kremówki
    4 łyżki cukru

    1 opakowanie biszkoptów okrągłych
    owoce:maliny, jeżyny, borówki, truskawki, winogrona
    2 galaretki przeźroczyste
    3 szklanki przegotowanej wody

    tortownica: 20 cm/20 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kostka jogurtowa z owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa jogurtowa:
    Galaretki rozpuścić w wodzie i przestudzić do lekkiego stężenia. Jogurt zmiksować z cukrem dodać galaretki, dokładnie wymieszać. Śmietankę ubić na sztywno dodać do jogurtu i delikatnie wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, na biszkopty wyłożyć masę jogurtową i wstawić do lodówki aby masa stężała.
  • 2. Na masie jogurtowej poukładać wcześniej umyte owoce. Galaretki rozpuścić w przegotowanej wodzie a po wystygnięciu wylać na owoce, całość schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować