Kostka cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Wystudzony biszkopt przekroić na pół.
Do nasączenia potrzebujemy pół kubka cappuccino z ilości 6 łyżeczek kawy.
Mleko zagotować z cukrem, rozpuścić proszek budyniowy i wlać do gotującego się mleka. Mieszać, zagotować.
Kremówki ubić z cukrem, żelatynę rozpuścić w ciepłej kawie, przestudzić i po troszkę dolewać do ubijanej kremówki.
Na połowę nasączonego biszkoptu wylać masę budyniową, przykryć ją drugim biszkoptem, nasączyć. Przygotowaną masę z kremówek wylać na drugi biszkopt. Schłodzić. Ciasto można posypać wiórkami czekolady.
Komentarze