Kostka budyniowo- malinowa na kruchym spodzie z kokosowa kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruchy spód.
Masło posiekaj, dodaj żółtko, make , cukry i smietane , wyrób ciasto, rozwałkuj i przełóż na blachę o wym 35 na 30 Piecz w 180°C przez około 15 minut, aż ciasto delikatnie się zrumieni.
Na podpieczonym ciescie rozprowadz marmolade.
-----------------------------------------------------------
Budyń waniliowy. W garnku zagotuj szklankę mleka z masłem i cukrami. Pozostałe mleko wymieszaj z mąką ziemniaczaną i wlej do gotującego się mleka z cukrem. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, cały czas mieszając. Lekko przestudzony budyń wylej na upieczony kruchy spód z marmolada .
Na budyniu ułóż maliny.
----------------------------------------------------------
Kruszonka. Z podanych składników wyrób kruszonkę i rwąc palcami rozprowadz) porozrzucaj) ja na malinach
Całośc piecz w 180°C przez około 30-40 minut.Przed podaniem oprósz cukrem pudrem, smacznego:)
Komentarze