Kostka bananowa z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, żółtka, następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut.
Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek a następnie żelatynę.
Krem toffi: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy krówkę, a następnie żelatynę.
Przełożenie ciasta: Biszkopt smarujemy kajmakiem, układamy pokrojonego w plastry banana, skrapiamy sokiem z cytryny, smarujemy kremem śmietanowym, układamy warstwę biszkoptów, które można lekko nasączyć, smarujemy kremem tofii, posypujemy wiórkami z czekolady. Wstawiamy do lodówki, aby masy stężały.
Komentarze