Ciasto kostka alpejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier dalej ubijać, następnie dodawać po jednym żółtku. Na koniec wsypać przesiane mąki, proszek i kakao. Delikatnie zamieszać łyżką. Wylać do blachy o wym. 25×36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175˚C i piec ok.20-25 minut. Masa I: Miękkie masło zmiksować. Dodawać po łyżce masy kajmakowej i dalej miksować. Na koniec dodać pokruszone bezy wymieszać. Dobrze schłodzoną w lodówce śmietanę ubić na sztywno razem ze śnieżką. Ciasto nasączyć delikatnie kawą cappuccino. Na ciasto wyłożyć krem kajmakowy, bitą śmietanę. Posypać startą gorzką czekoladą
Komentarze