Kostka alpejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy ciasto. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, następnie dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksując. Wsypujemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Miksujemy do powstania jednolitej konsystencji. Blachę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy 25 minut. Studzimy.
2.W tym czasie przygotowujemy masę śmietanową. Śmietanę ubijamy do momentu aż zgęstnieje, dodajemy cukier puder i śmietan fixy. Miksujemy tak długo aż śmietana będzie bardzo gęsta.
3.Ciasto smarujemy masą krówkową, na nią wykładamy masę śmietanową i posypujemy startą czekoladą.
Komentarze