Korzenny kebab na cynamonie

  • wyświetlono: 55 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Mięso pieczone na lasce cynamonu pięknie przechodzi korzennym aromatem.

Sch
  • 2 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Mięso mielone z łopatki - 250g
Cynamon - 2 laski
Czosnek suszony - 2 plasterki
Ziele angielskie - 4 kulki
Pieprz - 1/2 łyżeczki
Kumin - 1/2 łyżeczki
Kolendra - 1/2 łyżeczki
Kardamon - 1/2 łyżeczki
Papryka słodka - 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania przepisu:

Korzenny kebab na cynamonie

  • 1. Czosnek suszony i ziele angielskie rozgniatamy w moździerzu. Mięso mieszamy ze wszystkimi przyprawami i odstawiamy na pół godziny.

    Po tym czasie formujemy kotlety i nadziewamy na laski cynamonu.

    Pieczemy w 180 stopniach na termoobiegu 25 minut. Najlepiej po 15 minutach obrócić.

    Mięso pachnie i smakuje fantastycznie, a obgryzanie go z cynamonowej kości to prawdziwa frajda.

Porady

Z podanych składników wychodzą 2 kotleciki

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kuchnia orientalnagyroskebab

Komentarze

Podobne przepisy

Szybki, smaczny kebab na talerzu

Dodane przez: Helena141

Szybki, smaczny kebab na talerzu

Mój mąż mówi, że to najlepszy kebab...

Dodane przez: Magda_Z

KEBAB Z SURÓWKĄ NA TALERZU

Pyszny kebab z kurczaka z chrupiącą...

Kebab na frytkach

Dodane przez: danusia19671

Kebab na frytkach

Kebab na frytkach to moje ulubione...

image-1jh1jbf

Dodane przez: monika016

Kebab z frytkami na talerzu

Domowy fast food do zrobienia w...

kebab

Dodane przez: eyesglass

Kebab

Wyśmienita potrawa na każdą okazję...

.

Dodane przez: Anitka0804

Zapiekanka kebab

Pyszna i mega sycąca warstwowa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE