Korzenny gulasz

  • wyświetlono: 270 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Gulasz który wszystkim będzie smakował .

iziona
  • Łatwy

Składniki

- mięso na gulasz: 1 kilogram
- czosnek: 3 ząbki
- cytryna: 0.5 sztuki
- mielony jałowiec: 0.5 łyżeczki
- cząber,rozmaryn,bazyliia,tymianek,kolendra po: 0.25 łyżeczki
- liść laurowy: 2 sztuki
- białe wytrawne wino: 50 mililitrów
- kostka pieczeniowa: 1 sztuka
- smalec do smażenia: 1 łyżka
- sól i pieprz ( do smaku): 1 szczypta
- mąka: 1 łyżka

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Korzenny gulasz

  • 1. Połowę wszystkich ziół wrzucić do miski dodać sok z cytryny wymieszać, dokładnie natrzeć umyte i osuszone mięso, zostawić na 2-3godz.
    Posypać przed smażeniem mąką, solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor, przełożyć do innego naczynia, posypać resztą ziół i drobno posiekanym czosnkiem,zalać 1 szklanką ciepłej wody, dodać kostkę pieczeniową i dusić około 1 godz. Na koniec wlać wino i dusić jeszcze kilka minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latoobiadkuchnia polskajesieńjajka_wielkanocne
 

Komentarze

Podobne przepisy

Korzenna młoda marchewka

Dodane przez: JustKuchcik

Korzenna młoda marchewka

Taka marchewka, o przyjemnym korzennym...

image-0awenjd

Dodane przez: JulkaTomeczek

Gulasz meksykański

Pyszny rozgrzewający i pikantny...

gulasz z dziczyzny

Dodane przez: ula243

Gulasz z sarniny

Sasiad ,ktory jest mysliwym obdarowal...

gulasz drobiowy

Dodane przez: anka1988

Gulasz drobiowy

Gulasz z piersi z kurczaka jest...

Gulasz pasterski

Dodane przez: 2milutka

Gulasz pasterski

Gulasz pasterski –to przepis z...

Gulasz z serc wieprzowych

Dodane przez: wiolka76

Gulasz z serc wieprzowych

Przepis jest łatwy i niedrogi....