Korzenny gulasz

5 (189 ocen)

  • Łatwy

Gulasz który wszystkim będzie smakował .

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso na gulasz: 1 kilogram
    - czosnek: 3 ząbki
    - cytryna: 0.5 sztuki
    - mielony jałowiec: 0.5 łyżeczki
    - cząber,rozmaryn,bazyliia,tymianek,kolendra po: 0.25 łyżeczki
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - białe wytrawne wino: 50 mililitrów
    - kostka pieczeniowa: 1 sztuka
    - smalec do smażenia: 1 łyżka
    - sól i pieprz ( do smaku): 1 szczypta
    - mąka: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Korzenny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę wszystkich ziół wrzucić do miski dodać sok z cytryny wymieszać, dokładnie natrzeć umyte i osuszone mięso, zostawić na 2-3godz.
    Posypać przed smażeniem mąką, solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor, przełożyć do innego naczynia, posypać resztą ziół i drobno posiekanym czosnkiem,zalać 1 szklanką ciepłej wody, dodać kostkę pieczeniową i dusić około 1 godz. Na koniec wlać wino i dusić jeszcze kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować