korzenne muffiny z dynią i miodem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffiny z dynią są naprawdę pyszne. Puree z dyni sprawia, że są przyjemnie wilgotne ale smak dyni jest zupełnie niewyczuwalny. Aromat nadają im natomiast korzenne przyprawy - imbir, cynamon, mieszanka do piernika oraz miód.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka puree z dyni
    2 jajka
    1/2 szklanki oleju
    2 łyżki płynnego miodu
    2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka mielonego imbiru
    2 łyżeczki przyprawy do piernika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Babeczki Babeczki Muffinki

Korzenne muffiny z dynią i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszam olej z jajkami i płynnym miodem, a w osobnej misce - wszystkie suche składniki. Do suchych składników wlewam mokre, dodaję puree z dyni i mieszam łyżką niezbyt dokładnie (mogą pozostać grudki). Ciasto nakładam do foremek i wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Miód

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować