Korzenne ciasto z cukinią i karobem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne ciasto z dodatkiem cukinii to idealny dodatek do popołudniowej kawy. Jest lekkie i aromatyczne. Zamiast kakao dodałam zamiennik w postaci karobu.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g startej cukinii ze skórką
    2,5 szkl mąki pszennej
    1 szkl mleka
    1 szkl cukru
    2 jajka
    1/2 szkl oleju
    2-3 łyżki karobu
    1 łyżeczka sody
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    przyprawa do piernika
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Korzenne ciasto z cukinią i karobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do jednej miski wlewamy mleko, olej, jajka. Składniki dokładnie mieszamy z dobrze odciśniętą cukinią. W drugiej łączymy przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Dodajemy cukier, sól, karob oraz przyprawę do piernika. Mieszamy dolewając zawartość pierwszej miski. Masę przelewamy do tortownicy o średnicy 28 cm. Pieczemy około 45- 50 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować