Korzenne ciasteczka jaglane

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Ciasteczka zrobione przy pomocy stempelków z wzorkiem renifera, doskonale sprawdzą się podczas Świąt Bożego Narodzenia. Korzenny smak doskonale wprawia w świąteczny nastrój, idealnie smakują ze szklanką mleka.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 125 g masła,
    100 g cukru trzcinowego,
    250 g mąki jaglanej,
    2-3 łyżki mąki pszennej,
    1 jajko,
    1 płaska łyżeczka przyprawy korzennej,
    2 łyżki mleka

    Dodatkowo:
    mąka pszenna do podsypywania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Korzenne ciasteczka jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko a następnie pozostałe składniki. Ciasto owijamy folią, wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Następnie ciasto cienko wałkujemy podsypując mąką pszenną. Odciskamy stempelkiem wzór, wycinamy kółkiem ciastka, przekładamy na blachę. Pieczemy ok. 12-15 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować