1.
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na pół, uformować kulę zawinąć w folię i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
2.
Jabłka obrać, przełożyć do garnka podlać niewielką ilością wody dodać cukier delikatnie skropić sokiem z cytryny. Poddusić na wolnym ogniu tak aby jabłka były miękkie ale się nie rozpadały. Zestawić z ognia dodać przyprawy, wymieszać i pozostawić do wystygnięcia.
3.
Formę wyłożyć papierem no wysmarować tłuszczem. Na spód formy zetrzeć na tarku o dużych oczkach jedna połowę ciasta następnie zetrzeć drugą połowę. Pieczenie ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
4.
Po wyschnięciu ciasto posypać cukrem pudrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze