Wspaniała i prosta przekąska na karnawałowe przyjęcie, z wyraźną w smaku dojrzewającą szynką serrano, sałatą, oraz kanapkowym serkiem, tak niewiele składników potrzeba aby szybko przygotować smaczną przekąskę.
20 min
Składniki:
3 sztuki tortilli pszennej
20 dag serka kanapkowego z czosnkiem
100 g dojrzewającej szynki serrano
6 liści sałaty lodowej
1 łyżka śmietany 18%
Sól i pieprz do smaku
świeży koperek do dekoracji
Roladki z tortilli i szynki serrano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serek kanapkowy ucieramy ze szczyptą soli, świeżo mielonego pieprzu oraz śmietaną na jednolitą masę, smarujemy każdy płat tortilli, układamy szynkę serrano w równych proporcjach oraz liście sałaty, zawijamy ciasno w rulon.
Tortillę okręcamy w folię aluminiową i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie roimy na cienkie roladki, układamy na talerzu, dekorujemy świeżym koperkiem i podajemy na stół.
Komentarze