Roladki z tortilli i szynki serrano

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wspaniała i prosta przekąska na karnawałowe przyjęcie, z wyraźną w smaku dojrzewającą szynką serrano, sałatą, oraz kanapkowym serkiem, tak niewiele składników potrzeba aby szybko przygotować smaczną przekąskę.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 sztuki tortilli pszennej
    20 dag serka kanapkowego z czosnkiem
    100 g dojrzewającej szynki serrano
    6 liści sałaty lodowej
    1 łyżka śmietany 18%
    Sól i pieprz do smaku
    świeży koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z tortilli i szynki serrano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek kanapkowy ucieramy ze szczyptą soli, świeżo mielonego pieprzu oraz śmietaną na jednolitą masę, smarujemy każdy płat tortilli, układamy szynkę serrano w równych proporcjach oraz liście sałaty, zawijamy ciasno w rulon.
    Tortillę okręcamy w folię aluminiową i wkładamy na 30 minut do lodówki.
    Po tym czasie roimy na cienkie roladki, układamy na talerzu, dekorujemy świeżym koperkiem i podajemy na stół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Sałata Serek Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować