Koreczki warzywno-serowe

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od dziecka lubiłam przyglądać się mamie i babci, gdy krzątały się po kuchni. Teraz wykorzystuję ichprzepisy, ale też często eksperymentuję.

Składniki:

  • ● 20 dag goudy
    ● 20 dag sera królewskiego
    ● 20 dag sera camembert
    ● 20 dag sera żółtego ziołowego
    ● 10 dag salami
    ● po małym słoiku zielonych i czarnych oliwek
    ● mały słoik marynowanych cebulek
    ● mały słoik konserwowych ogórków
    ● czereśnie koktajlowe
    ● kiwi
    ● jasne i ciemne winogrona
    ● banan
    ● marchewka
    ● rzodkiewki
    ● świeży ogórek
    ● główka kapusty
    ● natka pietruszki
    ● listki selera naciowego
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki

Koreczki warzywno-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koreczki warzywno-serowe 1. Marchewkę gotujemy i obieramy.
    Kiwi i banana obieramy
    i z warzywami kroimy w 1,5-cm
    plastry (małe rzodkiewki przekrawamy
    na pół). Oliwki, cebulki
    i ogórki osączamy. Sery kroimy
    w kostkę 2x2 cm, salami 1x1.
  • 2. Kapustę oczyszczamy. Na
    patyczki do szaszłyków nabijamy
    kolejne składniki. Patyczki
    wbijamy dość gęsto w główkę
    kapusty. Podajemy udekorowane
    zieleniną.

Porady

● Zamiast salami możemy użyć pokrojonych kabanosów. ● Oprócz koreczków serowo-warzywnych warto przygotować owocowe, wbite np. w przekrojonego grejpfruta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować