Koreczki śledziowe na talarkach ziemniaczanych

4.51 (188 ocen)

  • 30 min

Zachwycają swym wyglądem i smakiem. Są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.Ładnie udekorowane ze stołu znikają w mgnieniu oka :)

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g filetów śledzia w oleju ( matjas)
    2 średnie ogórki kiszone
    1 pętko ulubionej kiełbasy
    1 biała cebula
    1 czerwona
    4 małe ziemniaki

    Dodatkowo:
    opakowanie wykałaczek
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki

Koreczki śledziowe na talarkach ziemniaczanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kułeczka śledziowe 1. Ziemniaki gotować w mundurkach ok 10 min.
    W tym czasie :
    Śledzie opłukać z nadmiaru soli oraz oleju.
    Wyciać krążki kieliszkiem.
    Kiełbasę oraz ogórka pokroić w plasterki ( grubości krążków śledzia)
    Cebulę w piórka.

    Podgotowane ziemniaki pokroić w plasterki . podsmażyć na oliwie ok 2 min z każdej strony na rumiano . odsączyć z oleju.

  • koreczki 2. Naczynie na koreczki wyłożyć kolorową cebulą oraz ziemniakami. Nabijać na nie przygotowaną przystawkę.
    Kolejność dowolna np. śledz- kiełbasa- ogórek- śledz

Porady

Z pozostałych kawałków śledzia oraz reszty składników polecam zrobić pyszną sałatkę śledziową z majonezem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować