Koreczki serowe z oliwkami i sardelami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Prosta a efektownie wyglądająca przystawka z żółtego sera cheddar, greckich oliwek kalamata, i sardynek, to propozycja na imprezową przystawkę czy karnawałowe przyjęcie, sprawdzi się na każdej uroczystości, a podana z białym półwytrawnym winem smakuje wyśmienicie.

  • 10 min

Składniki:

  • 30 dag sera żółtego w kostce typu cheddar
    ½ słoika oliwek kalamata z suszonymi pomidorami
    10 dag sardelek -fileciki w oliwie z oliwek
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    cytrynowa oliwa z oliwek do skropienia
    miks sałat do podania
    wykałaczki

Koreczki serowe z oliwkami i sardelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser pokroić na równe małe kwadraciki, oliwki i sardelki osączyć z oliwy, nabijać każdą kostkę sera na wykałaczkę, następnie oliwki a na wierzch zawinięte w ruloniki sardelki.

    Skropić do smaku cytrynową oliwą z oliwek, posypać delikatnie solą i pieprzem kolorowym, ułożyć na półmisku posypanym miksem sałat, schłodzić i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy