Zapraszam na moją wersję koreczków w stylu caprese....są niskokaloryczne i takie w polskim stylu:)
30 min
Składniki:
6 pomidorków cherry
50 g sera białego chudego
10 g jogurtu naturalnego 0%
sól, pieprz kolorowy do smaku
1/3 łyżeczki chili mielonego
liście rzodkiewki lub natka pietruszki
Koreczki caprese wersja fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miseczki przekładamy ser i rozkruszamy go widelcem. Doprawiamy solą do smaku, dodajemy świeżo mielony kolorowy pieprz oraz chili. Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Jeśli masa nadal jest zbyt "sypka", dodajemy jogurtu, wszystko zależy od sera
2.Wilgotnymi dłońmi toczymy kuleczki wielości orzecha włoskiego. Przekładamy do pojemniczka plastikowego i wstawiamy do zamrażarki na około 15-20 minut.
3.Po tym czasie na każdą z wykałaczki nabijamy po jednym pomidorku, następnie nadziewamy kulkę twarożku i na koniec nakładamy liści rzodkiewki lub natkę ( ja użyłam liści rzodkiewki). Oprószyć solą. Jeśli przygotowujemy je na kilka godzin przed przyjęciem warto wstawić koreczki do lodówki. Smacznego!
Komentarze