koreańskie sandłicze z omletem z sałaty

4.47 (179 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zaciekawiło mnie użycie sałaty lodowej na ciepło, bo zawsze używałam ją na surowo. Bardzo nam to smakowało i na pewno na stałe wejdzie do naszego śniadaniowego menu.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
    4 plastry szynki
    4 plastry sera żółtego
    3 jajka
    1 marchewka
    1 cebula
    kawałek główki sałaty lodowej
    sól, pieprz
    majonez
    ketchup
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (179 ocen)

Zobacz również:

Omlet Kanapki Tosty

Koreańskie sandłicze z omletem z sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę pokroić w drobniutkie paseczki, cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na drobnej tarce. Jajka wbić do miski, dodać przygotowane warzywa i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotować dwie patelnie (najlepiej jedną kwadratową ale nie musi być). Na obu patelniach rozgrzać masło. Na jedną (jeśli mamy to na tą kwadratową) wlać jajka z warzywami i usmażyć omlet. Na drugiej zrumienić kromki chleba i plasterki szynki. Omlet pokroić na cztery części. Na cztery kromki nałożyć po plasterku szybki, na to omlet a na wierzch plaster sera. Polać majonezem i ketchupem według uznania. Przykryć pozostałym chlebem i podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować