bogate smakowo ciasto, świetne na Święta, rodzinne okazje, na polepszenie humoru...Najlepsze na drugi, a nawet trzeci dzień.
5 (167 ocen)
Porady
UWAGA: W niektórych przepisach widziałam, że ciasto orzechowe dzielone jest na pół i pieczone w postaci oddzielnych dwóch placków. Nie radzę tak robić ! Podczas gdy pierwszy nam się piecze, drugi czeka w kolejce, a masa białkowa podchodzi wodą i opada, lepiej upiec jeden placek za jednym "zamachem". UWAGA: Ciastka namaczamy bardzo krótko, dosłownie sekundę. Nie radzę nasączać ich po ułożeniu na cieście, gdyż spora ilość kawy lub kakao wychlapie nam się na budyń, co nie będzie wyglądać estetycznie. UWAGA: Ja ze względu na ograniczoną wysokość ścianek foremki wykładałam dość mocno stężałą galaretkę, aby nie spłynęła mi z ciasta.
Komentarze