kora

4.5 (145 ocen)

Ciasto na biszkopcie brzoskwiniach i delicjach. Smakuje wyśmienicie

Składniki:

  • CIASTO:
    8 białek
    ¾ szkl cukru
    3 żółtka
    7 łyżek mąki
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:
    2 puszki brzoskwiń
    2 łyżki cukru
    2 budynie śmietankowe
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    5 żółtek
    1 kostka masła
    2 paczki delicji
    galaretka owocowa

Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Kora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto

    Białka ubić dodać cukier , żółtka na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.
    Piec w temp. 160-180° 30 min.
    Biszkopt można nasączyć.
  • 2. krem

    Sok z brzoskwiń zagotować z 2 łyżkami cukru.
    2 budynie rozpuścić w ¾ szkl wody, dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i 5 żółtek. Wszystko dobrze wymieszać i wlać na gotujący sok. Utrzeć masło , dodać schłodzony krem.
    Krem podzielić na 2 części.
    Na biszkopt wyłożyć połowę masy . Na masę ułożyć delicje i drugą część masy. Na koniec kładziemy brzoskwinie pokrojone w kostkę , zalewamy schłodzoną galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Delicje Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.45 (218 ocen)

Kora dębu

To może cię zainteresować