Kopytka ziemniaczane

  • wyświetlono: 1854 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kopytka są niepozorne, ale bardzo smaczne.

  • 1min

Składniki

1 kg ugotowanych i mocno uduszonych ziemniaków, 0,5 kg mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soli, 2 jajka.

Sposób przygotowania przepisu:

Kopytka ziemniaczane

  • Gotujemy około 3 minuty1. Wszystkie składniki zagniatamy na gładką masę. Następnie formujemy cienki wałek i lekko spłaszczamy z góry ręką. Za pomocą noża odcinamy dowolnej wielkości kopytka. Gotujemy w gorącej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości soli do momentu wypłynięcia kopytek na wierzch. Odcedzamy i podajemy z masłem.
  • Smacznego2. Odcedzamy i podajemy z masłem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babciobiad bezmięsny

Komentarze

Podobne przepisy

kopytka

Dodane przez: Jolanta KG

Kopytka

Ziemniaczane, bezmięsne kluseczki,...

Kopytka

Dodane przez: Agiatis

Kopytka

Jest to danie niezwykle łatwe i...

kopytka

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Kopytka

Mam dla Was podstawowy, sprawdzony,...

Kopytka

Dodane przez: rzelkazag

Kopytka

Kopytka są jednymi z ulubionych...

image-0negxuf

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

kopytka

Pyszne i domowe kopytka! smak dzieciństwa...

kopytka

Dodane przez: justi2401

Kopytka

Mój przepis na idealne i rozpływające...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE