Kopytka ziemniaczane

4.5 (160 ocen)

  • 1 min

Kopytka są niepozorne, ale bardzo smaczne.

  • 1 min

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych i mocno uduszonych ziemniaków, 0,5 kg mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soli, 2 jajka.
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopytka ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotujemy około 3 minuty 1. Wszystkie składniki zagniatamy na gładką masę. Następnie formujemy cienki wałek i lekko spłaszczamy z góry ręką. Za pomocą noża odcinamy dowolnej wielkości kopytka. Gotujemy w gorącej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości soli do momentu wypłynięcia kopytek na wierzch. Odcedzamy i podajemy z masłem.
  • Smacznego 2. Odcedzamy i podajemy z masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować