Kopytka z sosem z boczniaków i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie . Zmielić w maszynce lub dobrze ubić. Do zimnych dodać jajko i mąkę. Wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na kilka części i uformować z każdej wałek. Pociąć kopytka. Ugotować partiami w osolonym wrzątku. Ja gotuję tylko minutkę od wypłynięcia.
Ugotowane kopytka przełożyć do sosu i przemieszać z nim. Posypać koprem i posypać mozarellą.
Cebulę pokroić i zeszklić , dodać pokrojone boczniaki (jeśli są duże użyć tylko kapelusz). Grzyby przesmażyć kilka minut. Zalać gorącą wodą lub bulionem. Przykryć i gotować kilka minut. Mąkę rozrobić z wodą i wlać do grzybów. Energicznie przemieszać aby nie powstały gródki. Chwilę razem pogotować. Doprawić solą i pieprzem.
Komentarze