Kopytka z fetą i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kopytka trochę inne niż zwykle o nieco wyraźniejszym smaku.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    1 szklanka mąki (3 łyżki do podsypywania)
    1 łyżka oleju do gotowania
    1/3 opakowania sera fety
    koperek
    2 marchewki
    Garść liści szpinaku

Kopytka z fetą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchew obierany i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i ugniatamy wraz z marchewkami. Liście szpitala blendujemy i dodajemy do ziemniaków. Dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto . Ciasto powinno być lekko słone, dlatego że sama fetą jest już słona. Z ciasta robimy ruloniki i kroimy na kopytka. Wyrzucany do górującej się osolonej wody z dodatkiem oleju. Kopytka postępujemy pokruszoną fetą i posiekanym świeżym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy