Kopytka z brukselką i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki na kopytka razowe ugotować, wystudzić i przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, mąkę, po szczypcie soli i pieprzu i szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować wałek, następnie lekko go spłaszczyć i pociąć na ukośne kawałki. Kopytka gotować w osolonej wodzie około 2 minut od wypłynięcia. Odcedzić.
W rondlu rozgrzać olej i dodać posiekaną cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i całość zeszklić. Brukselkę oczyścić, większe pokroić na pół i dodać do cebuli. Dynię pokroić w kostkę i dodać do cebuli z brukselkę. Całość posypać przyprawami i podsmażyć 5 minut. Zalać mlekiem kokosowym i gotować około 15 minut. Podawać z kopytkami. Smacznego :)
Komentarze