Kopytka walentynkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

W innym wydaniu...

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag ziemniaków
    10 dag białego sera
    0,5 szkl mąki
    1 łyżeczka cukru
    1 jajko
    Kilka kropel czerwonego barwnika
    Szczypta soli
    Cukier do posypania

Kopytka walentynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować. Zimne zmielić razem z serem w maszynce. Połączyć z mąką, jajkiem, cukrem, barwnikiem i solą. Zagnieść gładkie miękkie ciasto. Rozwałkować na dowolną grubość. Wyciąć kształt serc za pomocą formy. Gotować w lekko osolonym wrzątku ok. 2 minut od wypłynięcia. Podawać polane roztopionym masełkiem i posypane cynamonem z cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy