Kopytka w sosie pomidorowym z warzywami i quinoa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do powstania potrawy zainspirowała mnie nowa mieszanka warzyw na patelnie, jaką znalazłam w jednej z sieci sklepów oraz kopytka pozostałe po wcześniejszym obiedzie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kopytka (przygotowane wcześniej, najlepiej 40-50 dag)
    warzywa na patelnię z quinoa (z jarmużem i zieloną soją)
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    200 ml śmietany 18%
    olej
    pieprz, sól

Kopytka w sosie pomidorowym z warzywami i quinoa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę warzyw należy przygotować według przepisu. Gdy warzywa są gotowe dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy ok. 2 minut mieszając. Następnie dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Po kolejnych 2 minutach wsypujemy pokrojone na mniejsze kawałki kopytka, mieszamy delikatnie i podgrzewamy ok. 3-4minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy