Do powstania potrawy zainspirowała mnie nowa mieszanka warzyw na patelnie, jaką znalazłam w jednej z sieci sklepów oraz kopytka pozostałe po wcześniejszym obiedzie.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
kopytka (przygotowane wcześniej, najlepiej 40-50 dag)
warzywa na patelnię z quinoa (z jarmużem i zieloną soją)
2 łyżki koncentratu pomidorowego
200 ml śmietany 18%
olej
pieprz, sól
Kopytka w sosie pomidorowym z warzywami i quinoa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszankę warzyw należy przygotować według przepisu. Gdy warzywa są gotowe dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy ok. 2 minut mieszając. Następnie dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Po kolejnych 2 minutach wsypujemy pokrojone na mniejsze kawałki kopytka, mieszamy delikatnie i podgrzewamy ok. 3-4minut.
Komentarze