Kopytka sojowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis mojej mamy. Polecam kopytka z dodatkiem soi.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dkg ziemniaków
    25 dkg soi
    5 dkg mąki pszennej
    15 dkg maki ziemniaczanej
    2 jajka
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kopytka sojowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję wypłucz, zalej wodą i zostaw na noc. Zmień wodę zagotuj , zbierz szumowiny, gotuj na niewielkim ogniu do miękkości i odcedź. Ziemniaki obierz, opłucz i ugotuj , odcedź. Ziemniaki zmiel z ciepłą soją w maszynce. Wyłóż na stolnicę, wystudź. Oba rodzaje mąki przesiej, dodaj do ziemniaków, wbij jajka, lekko posól. Zagnieć ciasto. Formuj kopytka . W garnku zagotuj wodę, lekko posól. Kopytka wrzucaj na gotującą się wodę. Gotuj 10 min od chwili wypłynięcia na wierzch. Wyjmuj łyżką cedzakową . Podawaj polane masłem lub sosem grzybowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soja Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować