Kopytka serowe z sosem budyniowym i owocami

0 (0 ocen)

Nie wiem jak u was, ale u mnie słodkie obiady być muszą. Dla tych co lubią słodkie obiady mam przepis na szybkie i smaczne danie. Są to kopytka na twarożku naturalnym 0% tłuszczu za to z dodatkiem sosu budyniowego i z owocami. Palce lizać.

Składniki:


  • 300 g serka śmietankowego 0% Emilki
    1 jajko
    1,5 szkl mąki pszennej typ 500
    3 łyżki cukru
    sos budyniowy*
    maliny
    jeżyny
    cukier cynamonowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kopytka

Kopytka serowe z sosem budyniowym i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek przełożyć do miski wbić jajko i wymieszać. Wsypać cukier mąkę i zagnieść na jednolite ciasto. Ciasto nie powinno za mocno kleić się do rąk. Przełożyć na stolnicę podsypaną mąką, odrywać po kawałku, uformować wałek i pokroić ukośnie. Kopytka wrzucać na wrzątek i na niewielkim ogniu gotować od wypłynięcia około 5 minut. Wyjąć łyżką cedzakową na talerz. Polać sosem budyniowym, ułożyć owoce i posypać cukrem cynamonowym.
    Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
    *Użyłam gotowego sosu budyniowego w kartonie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Maliny Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować