KOPYTKA PIETRUSZKOWE Z ŁOSOSIEM I KOPERKOWYM BULIONEM

5 (1 ocen)

  • 35 min

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne kopytka z pietruszką, podane z aromatycznym, koperkowym bulionem i wędzonym łososiem.Takie danie jest świetnym pomysłem zarówno na lekki obiad, jak i np. na imprezę.

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * ziemniaki – 6 średnich sztuk
    * mąka pszenna – ok. 300 g
    * jajko – 1 szt
    * bulion warzywny – ok. 600 ml
    * wędzony łosoś – ok. 50 g
    * świeży koperek – 1 pęczek
    * świeża pietruszka – 1 pęczek
    * sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kluski Kopytka Dania główne

Kopytka pietruszkowe z łososiem i koperkowym bulionem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy,przeciskamy przez praskę.

    Do całkowicie wystudzonych dodajemy mąkę, jajko, posiekaną pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku – dokładnie wyrabiamy.

    Z ciasta formujemy wałki, odcinamy niewielkie kopytka.

    Gotujemy ok. 3-4 minuty we wrzątku.

    Ugotowane podajemy na ciepło z bulionem, dużą ilością posiekanego koperku i świeżym, wędzonym łososiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Łosoś Pietruszka Ziemniaki Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kopytka pietruszkowe

To może cię zainteresować