Kopytka

5 (144 ocen)

  • 30 min

Wspaniały pomysł na ziemniaki w innym wydaniu

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki :
    1 kg ziemniaków
    1 szklanka mąki ziemniaczana
    2 szklanki mąki
    sól
    jajko
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Przystawki

Kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kopytka 1. Ziemniaki obrać, ugotować i ostudzić. Przekręcić przez maszynkę. W misce podzielić masę ziemniaczaną na cztery części. Jedną część przekładamy na pozostałe, a w to miejsce wsypujemy mąkę ze szczyptą soli oraz wbijamy całe jajko. Masę dokładnie wyrabiamy. Przekładamy na stolnicę, formujemy zgrabne wałki i kroimy z ukosa kopytka. Kopytka gotujemy w dużym garnku aż nie wypłyną z odrobiną soli oraz oleju, aby się nie sklejały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować