Kopytka

  • wyświetlono: 444 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Z nadwyżki ugotowanych ziemniaków wyczarowałam kopytka , mi smakują podsmażone inni preferują z sosem. Wedle życzenia:)

IMG_9922
  • 30min

Składniki



ziemniaki ugotowane 1 kg
jajko 1 sztuka
sól do smaku
maka pszenna
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Kopytka

  • 1.
    Ugotowane ziemniaki przepuszczam przez praskę, dodaję sól, l jajko, mąkę ziemniaczaną oraz tyle mąki pszennej aby ciasto dało się zagnieść.



  • 2. Z ciasta formuję wałeczki, tnę na 2 -3 cm.
  • 3. Kopytka gotuję w osolonej wodzie 1 minutę od wypłynięcia.
  • 4. Kopytka podaję na ciepło z sosem lub podsmażone.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiataziemniakikopytkaugotowane ziemniakidanie mączne

Komentarze

Podobne przepisy

Kopytka

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Kopytka

Przepyszne odsmażane kopytka ,...

kopytka z cebulką

Dodane przez: danusia19671

Kopytka

Jak zostają mi ziemniaki z obiadu,...

image-1dmfi90

Dodane przez: weronikas

kopytka

Gdy zostaje mi większa porcja ziemniaków...

Kopytka

Dodane przez: bogusia82

Kopytka

Domowe kopytka to doskonały dodatek...

kopytka

Dodane przez: Nina80

kopytka

Kopytka pamięta każdy z dzieciństwa,...

kopytka

Dodane przez: Jolanta KG

Kopytka

Ziemniaczane, bezmięsne kluseczki,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE